top of page

Επετειακό Αφιέρωμα

Image by Siora Photography

1 χρόνος
Just in Case

Γιορτάσαμε μαζί σας!

Τον Απρίλιο του 2022 συμπληρώθηκε ένας χρόνος λειτουργίας του Just in Case· ένας χρόνος διαρκούς εξέλιξης και ουσιαστικής μάθησης. 

 

Από τα διαδικτυακά σεμινάρια της καραντίνας και τις εξ αποστάσεως συναντήσεις με τα πρώτα Μόνιμα Μέλη μέχρι τις δια ζώσης εκδηλώσεις των τελευταίων μηνών, η οικογένεια του Just in Case διάνυσε μεγάλη απόσταση. Προσαρμόστηκε σε νέα δεδομένα, υποδέχθηκε νέα μέλη, οργάνωσε αφιερώματα για κάθε έναν από τους τομείς του Δικαίου, προσέγγισε επίκαιρα αλλά και διαχρονικά ανθρωπιστικά ζητήματα και φιλοξένησε σπουδαίους νομικούς επιστήμονες. 

 

Αυτόν τον ένα χρόνο το Just in Case λειτούργησε αδιάκοπα με γνώμονα την εξωστρέφεια, τη διεπιστημονικότητα και την πολυφωνία. Ήταν τιμή μας να συνεργαστούμε με Νομικούς και  Ακαδημαϊκούς άλλων επιστημονικών κλάδων και να διοργανώσουμε από κοινού εκδηλώσεις με εφάμιλλες φοιτητικές ομάδες.

 

Το επετειακό αφιέρωμα για τον μήνα Απρίλιο δεν μπορούσε παρά να προωθεί τους στόχους και να αποτυπώνει τις αξίες του Just in Case:

 

  • Η πρώτη από μία σειρά επετειακών δράσεων είχε μορφή Webinar και προσέγγισε το θέμα «Δίκαιο και Περιβάλλον». Η διαδικτυακή διενέργεια του Webinar κρίθηκε επιβεβλημένη εκ των πραγμάτων, ενόψει των διακοπών του Πάσχα. 

 

  • Η δεύτερη επετειακή εκδήλωση είχε πραγματικά νέο και μοναδικό χαρακτήρα για το Just in Case. Το πρώτο Just Conference ήταν ένα δια ζώσης Συνέδριο που φιλοξένησε σειρά εισηγητριών και και έφερε τον τίτλο  «Ανατρέποντας τα στερεότυπα: Η παρουσία των γυναικών στον επαγγελματικό χώρο». 

 

  • Παράλληλα, ανακοινώσαμε τη συνεργασία μας με τη φοιτητική ομάδα Ecolawgy για την από κοινού διοργάνωση εθελοντικής δράσης. Τέλος, βρεθήκαμε στο Jurisprudence Pod, το οποίο ευχαριστούμε για την πρόσκληση και τη φιλοξενία του σε ένα από τα επεισόδιά του. 

 

Αναλυτικές πληροφορίες για την κάθε δράση ακολουθούν κατωτέρω.

 

Αναλυτικό πρόγραμμα

Image by Michael Benz
Seaweeds

Just Discuss│Webinar με θέμα «Δίκαιο και Περιβάλλον»

Δευτέρα, 18 Απριλίου 

Ώρα: 18.00

Online μέσω Zoom

Ομιλητές:

Κα Σιούτη Γλυκερία, Καθηγήτρια Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ

Κος Παπασπύρου Νικόλαος, Αναπληρωτής Καθηγητής (εκλ.) Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ

ashkan-forouzani-OamymjoGuxc-unsplash (1).jpg
Seaweeds
womanizer-toys-8oB43mw658c-unsplash.jpg

Just Conference│Συνέδριο με θέμα «Ανατρέποντας τα στερεότυπα: Η παρουσία των γυναικών στον επαγγελματικό χώρο»

Παρασκευή, 13 Μαΐου 

Ώρα: 18.00

Αίθουσα Οικονομίδου, Νομική Σχολή ΕΚΠΑ, Σίνα 3

Είσοδος ελεύθερη

Just Conference│«Ανατρέποντας τα στερεότυπα: Η παρουσία των γυναικών στον επαγγελματικό χώρο»

Ομιλήτριες 

Κα Γαβουνέλη Μαρία, Καθηγήτρια Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ, Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής Δικαιωμάτων του Ανθρώπου

Κα Αθανασίου Λία, Καθηγήτρια Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ

Κα Δούση Εμμανουέλα, Καθηγήτρια Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης ΕΚΠΑ, Κάτοχος της Έδρας UNESCO για την Κλιματική Διπλωματία

Κα Ντόκου Λίνα, Βιολόγος, Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο Yale, Ιδρύτρια του Greek Women in STEM

Κα Μουτάφη Μυρτώ, Ειδικευόμενη Ιατρός, Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο Yale

Κα Βυτογιάννη Δήμητρα, LL.M. (LSE), Δικηγόρος

Συνεργασίες

Just in Case X
juris
prudence.

Στο τέταρτο επεισόδιο του Jurisprudence POD ήταν

η σειρά του Just in Case να κάνει μία guest εμφάνιση!

Το Jurisprudence POD είναι μία παραγωγή της φοιτητικής ομάδας LawPedia Greece, που στοχεύει να καταστήσει τη νομική επιστήμη προσιτή και κατανοητή για όλους. Το πρώτο επεισόδιο του Jurisprudence δημοσιεύθηκε στο Spotify τον Ιανουάριο του 2022 και από τότε το podcast έχει αποκτήσει ένα σταθερό και ενθουσιώδες κοινό. Κεντρικός ομιλητής είναι ο φοιτητής Νομικής, Δημήτρης Παπαδήμας, ο οποίος συνομιλεί με τις/τους προσκεκλημένες/-ους του podcast επί θεμάτων που άπτονται του Δικαίου. Με ευχάριστο τρόπο και εύληπτο λόγο αναζητούν από κοινού απαντήσεις σε προβληματισμούς που ενδεχομένως προκύπτουν σε όσους διανύουν τα πρώτα βήματα των νομικών σπουδών τους, αλλά και σε ερωτήματα που απασχολούν ακόμα και τους μη νομικούς. Ο διάλογος, η ελεύθερη έκφραση ιδεών, το χιούμορ και η φιλική διάθεση είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που προσδίδουν στα επεισόδια του Jurisprudence POD ξεχωριστή ζωντάνια και ενδιαφέρον.

 

Στο τέταρτο επεισόδιο του Jurisprudence POD η Αννέτα και η Ιωάννα βρέθηκαν στο studio του Δημήτρη και εκπροσώπησαν την ιδρυτική ομάδα του Just in Case. Θέμα της συζήτησής τους, οι τροποποιήσεις του νέου Ποινικού Κώδικα, που τέθηκε σε ισχύ με τον νόμο 4619/2019. Το επεισόδιο, όμως, δεν περιορίζεται μόνο στην παρουσίαση των νομοθετικών αλλαγών. Είναι στο σύνολό του ένας καλλιτεχνικός εορτασμός για τον ένα χρόνο λειτουργίας του Just in Case.

Με το επεισόδιο αυτό ο Δημήτρης και η LawPedia συνολικά βρήκαν τον πιο ουσιαστικό τρόπο να εκφράσουν την ευχή τους προς το Just in Case για διαρκή δημιουργία και εξέλιξη. Σας ευχαριστούμε πολύ για τη θερμή φιλοξενία και την απολαυστική συζήτηση.

Κοινό όραμα του Just in Case και της LawPedia Greece, η εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ των φοιτητικών ομάδων, που δεν γνωρίζει φραγμούς, παρά μόνο δυνατότητες για πρωτοτυπία.  

Μπορείτε να ακούσετε το τέταρτο επεισόδιο του Jurisprudence POD πατώντας play παρακάτω. Όλα τα επεισόδια μπορείτε να τα βρείτε κάνοντας κλικ εδώ.

ποδ.png
bottom of page