Επετειακό Αφιέρωμα

Image by Siora Photography

1 χρόνος
Just in Case

Γιορτάζουμε μαζί σας!

Τον Απρίλιο συμπληρώνεται ένας χρόνος λειτουργίας του Just in Case· ένας χρόνος διαρκούς εξέλιξης και ουσιαστικής μάθησης. 

 

Από τα διαδικτυακά σεμινάρια της καραντίνας και τις εξ αποστάσεως συναντήσεις με τα πρώτα Μόνιμα Μέλη μέχρι τις δια ζώσης εκδηλώσεις των τελευταίων μηνών, η οικογένεια του Just in Case έχει διανύσει μεγάλη απόσταση. Προσαρμόστηκε σε νέα δεδομένα, υποδέχθηκε νέα μέλη, οργάνωσε αφιερώματα για κάθε έναν από τους τομείς του Δικαίου, προσέγγισε επίκαιρα αλλά και διαχρονικά ανθρωπιστικά ζητήματα και φιλοξένησε σπουδαίους νομικούς επιστήμονες. 

 

Αυτόν τον ένα χρόνο το Just in Case λειτουργεί αδιάκοπα με γνώμονα την εξωστρέφεια, τη διεπιστημονικότητα και την πολυφωνία. Η ιδρυτική ομάδα εκφράζουμε για ακόμα μία φορά την τιμή να συνεργαστούμε με Νομικούς και  Ακαδημαϊκούς άλλων επιστημονικών κλάδων και τη χαρά να διοργανώσουμε από κοινού εκδηλώσεις με εφάμιλλες φοιτητικές ομάδες.

 

Το επετειακό αφιέρωμα για τον μήνα Απρίλιο δεν μπορεί παρά να προωθεί τους στόχους και να αποτυπώνει τις αξίες του Just in Case:

 

  • Η πρώτη από μία σειρά επετειακών δράσεων θα έχει μορφή Webinar και θα προσεγγίσει το θέμα «Δίκαιο και Περιβάλλον». Η διαδικτυακή διενέργεια του Webinar κρίθηκε επιβεβλημένη εκ των πραγμάτων, ενόψει των διακοπών του Πάσχα. 

 

  • Η δεύτερη επετειακή εκδήλωση θα έχει πραγματικά νέο και μοναδικό χαρακτήρα για το Just in Case. Το πρώτο Just Conference είναι ένα δια ζώσης Συνέδριο που θα φιλοξενήσει σειρά εισηγητριών και εισηγητών και φέρει τον τίτλο  «Ανατρέποντας τα στερεότυπα: Η παρουσία των γυναικών στον επαγγελματικό χώρο». 

 

  • Παράλληλα, ανακοινώνουμε με ιδιαίτερο ενθουσιασμό τη συνεργασία μας με τη φοιτητική ομάδα Ecolawgy για την από κοινού διοργάνωση εθελοντικής δράσης. Τέλος, ευχαριστούμε θερμά το Jurisprudence Pod για την πρόσκληση και τη φιλοξενία του σε ένα από τα επεισόδιά του, το οποίο θα είναι διαθέσιμο μέσω Spotify τις επόμενες εβδομάδες. 

 

Αναλυτικές πληροφορίες για την κάθε δράση χωριστά θα ανακοινωθούν εν καιρώ. Μείνετε συντονισμένοι, για να «γιορτάσετε» μαζί μας τον 1 χρόνο λειτουργίας του Just in Case. 

 

Τα μέλη της ιδρυτικής ομάδας αισθανόμαστε την ανάγκη, στα γενέθλια του Just in Case, να ευχαριστήσουμε κάθε έναν από εσάς για την αδιάκοπη  στήριξη. Χαιρόμαστε που οι συμφοιτήτριες και οι συμφοιτητές μας έχουν αναδείξει το Just in Case, πέρα από χώρο επιστημονικής συζήτησης, σε ένα forum γνωριμίας, συνάντησης και ουσιαστικής επικοινωνίας νέων ανθρώπων. Προσδίδετε στο Just in Case το νεανικό του πρόσωπο!

Αναλυτικό πρόγραμμα

Image by Michael Benz
Seaweeds

Just Discuss│Webinar με θέμα «Δίκαιο και Περιβάλλον»

Δευτέρα, 18 Απριλίου 

Ώρα: 18.00

Online μέσω Zoom

Ομιλητές:

Κα Σιούτη Γλυκερία, Καθηγήτρια Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ

Κος Παπασπύρου Νικόλαος, Αναπληρωτής Καθηγητής (εκλ.) Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ

ashkan-forouzani-OamymjoGuxc-unsplash (1).jpg
Seaweeds
womanizer-toys-8oB43mw658c-unsplash.jpg

Just Conference│Συνέδριο με θέμα «Ανατρέποντας τα στερεότυπα: Η παρουσία των γυναικών στον επαγγελματικό χώρο»

Παρασκευή, 13 Μαΐου 

Ώρα: 18.00

Αίθουσα Οικονομίδου, Νομική Σχολή ΕΚΠΑ, Σίνα 3

Είσοδος ελεύθερη

Just Conference│«Ανατρέποντας τα στερεότυπα: Η παρουσία των γυναικών στον επαγγελματικό χώρο»

Ομιλήτριες 

Κα Γαβουνέλη Μαρία, Καθηγήτρια Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ, Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής Δικαιωμάτων του Ανθρώπου

Κα Αθανασίου Λία, Καθηγήτρια Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ

Κα Δούση Εμμανουέλα, Καθηγήτρια Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης ΕΚΠΑ, Κάτοχος της Έδρας UNESCO για την Κλιματική Διπλωματία

Κα Ντόκου Λίνα, Βιολόγος, Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο Yale, Ιδρύτρια του Greek Women in STEM

Κα Μουτάφη Μυρτώ, Ειδικευόμενη Ιατρός, Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο Yale

Κα Κυριοπούλου Ολυμπία, Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο Bereley, υποψήφια αστροναύτης, Ιδρύτρια του OLYMPIASPACE 

Συνεργασίες

Just in Case X
juris
prudence.

Στο τέταρτο επεισόδιο του Jurisprudence POD ήταν

η σειρά του Just in Case να κάνει μία guest εμφάνιση!

Το Jurisprudence POD είναι μία παραγωγή της φοιτητικής ομάδας LawPedia Greece, που στοχεύει να καταστήσει τη νομική επιστήμη προσιτή και κατανοητή για όλους. Το πρώτο επεισόδιο του Jurisprudence δημοσιεύθηκε στο Spotify τον Ιανουάριο του 2022 και από τότε το podcast έχει αποκτήσει ένα σταθερό και ενθουσιώδες κοινό. Κεντρικός ομιλητής είναι ο φοιτητής Νομικής, Δημήτρης Παπαδήμας, ο οποίος συνομιλεί με τις/τους προσκεκλημένες/-ους του podcast επί θεμάτων που άπτονται του Δικαίου. Με ευχάριστο τρόπο και εύληπτο λόγο αναζητούν από κοινού απαντήσεις σε προβληματισμούς που ενδεχομένως προκύπτουν σε όσους διανύουν τα πρώτα βήματα των νομικών σπουδών τους, αλλά και σε ερωτήματα που απασχολούν ακόμα και τους μη νομικούς. Ο διάλογος, η ελεύθερη έκφραση ιδεών, το χιούμορ και η φιλική διάθεση είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που προσδίδουν στα επεισόδια του Jurisprudence POD ξεχωριστή ζωντάνια και ενδιαφέρον.

 

Στο τέταρτο επεισόδιο του Jurisprudence POD η Αννέτα και η Ιωάννα βρέθηκαν στο studio του Δημήτρη και εκπροσώπησαν την ιδρυτική ομάδα του Just in Case. Θέμα της συζήτησής τους, οι τροποποιήσεις του νέου Ποινικού Κώδικα, που τέθηκε σε ισχύ με τον νόμο 4619/2019. Το επεισόδιο, όμως, δεν περιορίζεται μόνο στην παρουσίαση των νομοθετικών αλλαγών. Είναι στο σύνολό του ένας καλλιτεχνικός εορτασμός για τον ένα χρόνο λειτουργίας του Just in Case.

Με το επεισόδιο αυτό ο Δημήτρης και η LawPedia συνολικά βρήκαν τον πιο ουσιαστικό τρόπο να εκφράσουν την ευχή τους προς το Just in Case για διαρκή δημιουργία και εξέλιξη. Σας ευχαριστούμε πολύ για τη θερμή φιλοξενία και την απολαυστική συζήτηση.

Κοινό όραμα του Just in Case και της LawPedia Greece, η εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ των φοιτητικών ομάδων, που δεν γνωρίζει φραγμούς, παρά μόνο δυνατότητες για πρωτοτυπία.  

Μπορείτε να ακούσετε το τέταρτο επεισόδιο του Jurisprudence POD πατώντας play παρακάτω. Όλα τα επεισόδια μπορείτε να τα βρείτε κάνοντας κλικ εδώ.

ποδ.png